Obľúbili si ho aj vnukovia. Rýchly recept na žltý koláč má Katka Brychtová od milovanej starkej
Je jeden z koláčov, ktorý Katka pečie pravidelne.
Je známa nielen svojím moderátorským umením, ale aj tým v kuchyni. Katarína Brychtová odjakživa preferovala pečenie pred varením, za čo môže jej stará mama. „Inšpiráciou mi bola moja stará mama, ktorá bola vynikajúca kuchárka i pekárka. S ňou som vždy cez víkendy a najmä pred Vianocami piekla domáce koláče,“ prezradila v rozhovore pre Varechu. A práve od babičky pochádza aj recept na žltý koláč, ktorý má moderátorka rada dodnes.
Recepty od starkej
Katka Brychtová sa v pečení rok zdokonaľovala, čo dokonca pretavila do vydania kuchárskej knižky. Dodnes pečie niektoré z koláčov, ktoré recepty sa naučila práve u svojej starkej. „Milovala som jej bublaninu, orechovú tortu, žltý koláč, vanilkové rožky. Dnes tieto dobroty pečiem ja a už aj moja dcéra,“ hovorí.
Hoci sa moderátorka usiluje jesť zdravo, sladké si stále neodopiera. „Jem zdravo a pravidelne. Tým, že mám menej práce, mám viac času variť a jem omnoho viac ovocia a zeleniny. Nebojím sa dať si aj sladké, ale skôr ráno či doobeda,“ povedala pre Nový Čas.
Chutí aj vnukom
Pečenie a varenie berie ako relax, na ktorý si nájde vždy čas. „Keďže mám dvoch vnukov, ktorým chutí papať, varím často. Ale najviac oceňujú moje koláče, momentálne vedú madlenky a truffle. Najradšej varím pre našu rodinu nedeľné obedy,“ opisovala svoju lásku k týmto činnostiam.
Nikdy neodolá ani svojmu obľúbenému dezertu, ktorý sama nazýva žltým koláčom. „Jeden z najlepších receptov mojej starej mamy,“ píše v jednom zo svojich príspevkov. Pochúťku Katky Brychtovej si môžete vďaka jej skvelému receptu vychutnať aj vy.