Na vrchu sú chrumkavé, vnútri vláčne. Ivana Gáborík takto pripravuje vylepšené cuketové placky
Do receptu pridáva aj varenú quinou.
Cuketová sezóna je v plnom prúde a okrem toho, že sa z tejto zeleniny dá pripraviť množstvo chutných receptov, ocení ju aj telo. V surovom stave sú cukety plné vitamínu C a A, ktoré posilňujú imunitu a pôsobia tiež ako prevencia proti starnutiu kože.
V rúre aj na panvici
Snáď najpopulárnejším jedlom, ktoré sa z nich dá pripraviť, sú lahodné cuketové placky. Tie sú obľúbené aj v rodine Gáboríkovcov. Ivana do nich pridáva syr s quinoou a pripravuje ich v rúre aj na panvici.
Najideálnejšie na konzumáciu sú žiarivo zelené plody, ktoré majú približne 15 centimetrov a sú na dotyk tvrdé. „Na vrchu sú chrumkavé a vnútri sú vláčne,“ chváli hotové jedlo bývalá tanečníčka.