Môžete ich podávať dvomi spôsobmi. Ľahké letné placky podľa šéfkuchára Paulusa si okamžite zamilujete
Môžete ich servírovať ako zdravý obed či večeru.
„Sezóna cukiet sa už začína, poďme si dnes spoločne pripraviť skvelé cuketové placky,“ vyzýva známy český šéfkuchár Roman Paulus v príspevku na Instagrame. Namiesto zemiakov zamiešal do tradičnej pochúťky cuketu a premenil ju tak na „zdravý obed či večeru.“
Na dva spôsoby
Môžete si ich upiecť „len tak samotné alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu,“ ozrejmuje Paulus. V recepte okrem iného ponúka náhradu za klasickú strúhanku pre tých, ktorí nejedia lepok. „Ja som použil kukuričnú, [...] ale môžete použiť i normálnu,“ objasňuje šéfkuchár.
Šéfkuchár, ktorý sa preslávil v dueli s Marcelom Ihnačákom, často uverejňuje recepty na svojich sociálnych sieťach. Odjakživa chcel byť kuchárom, v kuchyni sa motal okolo mamičky a babičky. Mnohé skúseností, ktoré získal v zahraničí, teraz odovzdáva aj ostatným. Aj do prípravy zdravých placiek fanúšikov vyzýva slovami: „Určite ich vyskúšajte a uvidíte, ako rýchlo si ich obľúbite“.