Dobré noviny
Potrebujete iba pár ingrediencií. Na dezert od Kvetky Horváthovej stačí pridať zmrzlinu a neoľutujete
Alžbeta Vojtušová
Alžbeta Vojtušová

Potrebujete iba pár ingrediencií. Na dezert od Kvetky Horváthovej stačí pridať zmrzlinu a neoľutujete

Jednoduchý dezert máte hotový raz-dva.
Jednoduchý dezert máte hotový raz-dva. — Foto: Instagram/kvetkah

Je ideálny pre milovníkov jabĺk a osvieži v horúcich letných dňoch.

Jablkový dezert Kvetky Horváthovej:

Budete potrebovať:

  • 4 stredne veľké jablká
  • 2 kusy 275 g lístkových ciest
  • 1 PL masla
  • 2 PL cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL škorice
  • vajíčko na potretie
  • vanilkovú zmrzlinu

Postup:

1. Vydlabeme jablká a ich vnútro podusíme na masle s cukrom, citrónovou šťavou a škoricou.

2. Medzitým vydlabané lodičky jabĺk obalíme v lístkovom ceste, naplníme ich podusenou zmesou, potrieme vajíčkom a dáme piecť.

3. Ak máme teplovzdušnú rúru, pečieme pri teplote 200 °C asi 25 - 30 minút.

Po dopečení dozdobíme zmrzlinou.

Dobrú chuť!

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…