Úspech slovenskej kuchyne! Maškrty našich starých mám zabodovali v konkurencii desiatok pokrmov z Európy
V prestížnom rebríčku sa objavili až dve slovenské klasiky.
16. Skalický trdelník
„Skalický trdelník je dutý pekársky výrobok valcového tvaru vyrábaný navíjaním mäkkého cesta na valček zvaný „trdlo,“ píše portál Taste Atlas s tým, že je typický pre región Záhorie na Slovensku, konkrétne pre oblasť Skalice a má ochranné zemepisné označenie registrované Európskou komisiou v rámci celej Európskej únie.
32. Bratislavský rožok
Na 32. mieste trónia bratislavské rožky, ktoré majú stáročnú tradíciu. Ako informuje gastroportál, podávajú sa v dvoch rôznych variantoch – ako mesiačikové pečivo plnené makom alebo v tvare C, ktoré je plnené mletými vlašskými orechmi. „Každý rožok je potrebné ručne vyvaľkať, mať rovnaké množstvo cesta a plnky a typický lesklý, zlatý mramorový vzor na vrchu," uzatvárajú odborníci.