Za najlepšou pizzou na svete necestujte do Talianska. Prekvapí vás, v ktorej krajine si na nej pochutíte
Viete, kde si môžete dať najlepšiu pizzu na svete?
Mangieri, ktorý vyrastal v New Jersey, si posadnutosť pizzou vypestoval už v mladom veku. Jeho matka s ním chodila na všetky známe miesta v New Jersey, New Yorku a Connecticute, kde pátral po „dokonalej pizzi“. „Zameriava sa na prirodzene kysnuté pizze na dreve s prísadami, ako sú najlepšie paradajky San Marzano, oregano Amalfi, byvolia mozzarella a sicílska morská soľ,“ tvrdí mediálny zástupca reštaurácie.
To, čo robí pizzu naozaj dobrou, je však podľa slov majiteľa pizzerie cesto. „V Une sa odlišujeme tým, že naše cesto je prirodzene kysnuté a vysoko hydratované, nikdy nie je chladené, vyrobené zo zmesi mnohých rôznych talianskych múk a cesto robím každý deň, keď sme otvorení,“ dodáva Anthony Mangieri so slovami, že vo svojich peciach na pizzu pečie len tri druhy tohto obľúbeného jedla.