Držíte si tieto veci na kuchynskej linke? Odložte ich, podľa expertov si tým zbytočne komplikujete život
Veci stačí presunúť na vhodnejšie miesto a kuchynská linka bude znova plniť svoj účel.
4. Kopy papiera
Katalógy, letáky, nezaplatené účty či šeky. Všetky tieto veci potrebujú svoje miesto, no kuchynská linka ním nie je. Ak si na doručenú poštu urobíte čas každý deň a poctivo ju pretriedite, vyhnete sa jej zbytočnému hromadeniu. To len zbytočne ukrajuje miesto z pracovnej plochy, ktorá má slúžiť na prípravu jedla.
3. Zriedka používané či zbytočne veľké spotrebiče
Kávovar, ktorý sa denne používa, môže zostať na kuchynskej doske, rovnako ako iné často používané spotrebiče. Tie, ktoré na linke slúžia len ako lapač prachu, je najlepšie odložiť do skrinky či do špajze. V kuchyni tak ostane viac miesta na varenie.
Pokiaľ ide o mohutné kuchynské roboty alebo iné veľké spotrebiče, profesionálna organizátorka Nicole Gaba navrhuje uložiť ich do kuchynského vozíka s poličkami. „Je oveľa pohodlnejšie zhromaždiť ich na jednom mieste, ako ich náhodne rozmiestňovať po celej kuchynskej linke a zaberať tak cenný pracovný priestor,“ vysvetlila expertka.
2. Čistiace prostriedky
V otvorenom priestore na kuchynskej doske by sa skladovať nemali. Najlepšie je uložiť ich do skrinky pod drezom a ak je priestor v nej obmedzený, nájdite im iné miesto v dome. Jedlo má byť od chemikálií čo najďalej.
1. Hrnčeky a poháre
Uložte ich do zatvorenej skrinky, v opačnom prípade sa na čistom riade hromadí prach a ten špinavý zasa tvorí množstvo neporiadku. Navyše sú porcelánové či sklenené nádoby oveľa náchylnejšie na rozbitie, ak sú len tak voľne poukladané na kuchynskej linke.