K jedlu ju priviedol modeling. Surová dcérka robí bryndzovú nátierku, ktorej sa viete prejesť bez výčitiek
Vychutnajú si ju aj tí, ktorí sa rozhodli obmedziť živočíšne produkty.
K jedlu ju priviedol modeling. Najskôr preto, že sa musela o seba postarať a sama si navariť a neskôr aj kvôli tomu, že musela prísť na to, ako sa zdravo stravovať. „To už bol len krok k vegánstvu, ale niekoľko rokov k foodblogovaniu a vydávaniu Slovegán kuchárok,“ opisuje svoju cestu pre SME blogerka Nikoleta Kováčová, ktorú ľudia poznajú pod prezývkou Surová dcérka.
Tradičné recepty robí inak
Pred rokmi ešte neexistovalo veľa možností inšpirovať sa vegánskymi receptami na internete a tak sa rozhodla, že tie svoje bude uverejňovať na blogu. Táto cesta bola pre ňu veľmi prirodzená, odmalička nebola veľkou fanúšičkou mäsa, no kým bývala pod rodičovskou strechou, jesť ho musela.
Dnes má Nikoleta na svojom konte niekoľko kuchárskych kníh a jej recepty na internety inšpirujú tisíce ľudí. Ponúka totiž varianty obľúbených tradičných jedál aj pre tých, ktorí sa rozhodli ísť podobnou cestou. V jednom zo svojich posledných videí fanúšikom ukázala, ako si vychutnáva klasickú bryndzovú nátierku v novom šate.
Špeciálne droždie jej podľa kuchárky dodáva tú právu špecifickú chuť a navyše do nej môžete pridať bylinky, ktoré máte najradšej. „Kôpor u mňa vyhráva vždy,“ priznala Nikoleta a k receptu pripojila aj krátke video.