Dobré noviny
Na Slovensku neplánoval zostať. Šéfkuchár Žídek našiel šťastie pri šťavnatej Katke, ktorá sa mu nebojí variť
Jana Rujáková
Jana Rujáková

Na Slovensku neplánoval zostať. Šéfkuchár Žídek našiel šťastie pri šťavnatej Katke, ktorá sa mu nebojí variť

Jaroslav Žídek našiel šťastie pri Slovenke Katke. Vpravo so Zuzanou Vačkovou a Danielou Hantuchovou.
Jaroslav Žídek našiel šťastie pri Slovenke Katke. Vpravo so Zuzanou Vačkovou a Danielou Hantuchovou. — Foto: Csfd.sk/TV JOJ, Instagram @ jaroslav_zidek_official

Rodák z Prahy si svoju manželku vzal v roku 2011.

„Mám babu - šťavnatou Slovenku,“ odpovedal kedysi Jaroslav Žídek na otázku jednej z fanúšičiek, že ako je možné, že taký fajn chlapisko ako on je bez partnerky. Známy český šéfkuchár, ktorého televízni diváci poznajú napríklad aj z relácie Áno, šéfe!, prišiel na Slovensko pôvodne len na rok, aby tu vytvoril a nastavil koncept reštaurácií. Napokon sa z roka stalo 20 a dnes sa zdá, že to už bude možno natrvalo.

Poznáte to staré známe, že za všetkým hľadaj ženu? Ako inak, aj v jeho prípade to bola osudová láska. Keď sa totiž v práci zoznámil s Katkou, o všetkom bolo rozhodnuté. Dnes spolu životom kráčajú už 13 rokov a Jaroslav od svojej milovanej zje všetko, čo mu ona navarí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jaroslav Žídek (@jaroslav_zidek_official)

Varenie je život

Jaroslav Žídek sa narodil v roku 1970 v Prahe a lásku k vareniu podľa vlastných slov tak celkom po mame, ani po babičke nezdedil. Hoci obe vraj boli výborné kuchárky. „U nás doma sa výborne varilo, mamka bola kuchárka v školskej jedálni. Ja som asi jeden z mála, kto má na jedlo v školskej jedálni dobré spomienky. Aj jej mama varila perfektne, a aj druhá babka na Morave,“ zaspomínal si v rozhovore pre portál varecha.sk.

No zatiaľ čo pre mamu bolo varenie skôr povinnosťou a babka zase potrebovala nakŕmiť kopec hladných krkov, Jaroslav Žídek to má v hlave nastavené odlišne. „Inak to vidíme my šéfkuchári alebo aj veľa mladých kuchárov, ktorí cítia, že varenie je ich život a nechávajú si obrazne povedané vytetovať aj mrkvu na predlaktie,“ dodal ďalej.

Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Štamgasta si treba hýčkať

Strednú školu absolvoval v odbore kuchár a keď sa naskytla príležitosť variť pre švédsku firmu, ktorá prišla do Prahy, neváhal a chopil sa jej. „Úspech v kuchárskom remesle je podľa mňa aj o príležitostiach, ktoré dostanete, o možnostiach ochutnať zaujímavé jedlá a navštíviť vysnívané reštaurácie,“ vysvetlil český šéfkuchár, ktorého kuchárska kariéra sa už potom rozbehla naplno.

Pôsobil v prestížnych pražských reštauráciách, varil pre mnohých známych ľudí aj významných svetových štátnikov. No či kuchtí pre niekoho známeho alebo bežného človeka, rozdiel vraj nevidí. „Jediný rozdiel, keď varíte pre významných štátnikov, je ten, že je tu veľa policajtov a hygienických kontrol. Ale pre mňa je dôležitejší pravidelný hosť, ako niekto známy, kto sem príde náhodne raz za rok alebo raz za život. Pravidelného hosťa si treba vážiť a „hýčkať“ si ho,“ tvrdí Jaroslav Žídek.

Svadba so Slovenkou

Článok pokračuje na ďalšej strane...

Časť 1 / 3

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…