Dobré noviny
Pikantný karfiol s parmezánom pečený vcelku
Dobré noviny
Dobré noviny

Pikantný karfiol s parmezánom pečený vcelku

Patríte aj vy k fanúšikom tejto chutnej zeleniny? Ak áno, predstavujeme vám originálny a chutný recept na prípravu karfiolu.

Zaubudnite na klasickú vysmážanú alebo varenú verziu karfiolu a pripravte pre seba a svojich najbližších lahodný pikantný karfiol plnený vcelku. Pečením hlávky vcelku vznikne na povrchu karamelizovaná kôra, ktorá vás prekvapí lahodnou chuťou. A čo je na tom najlepšie? Lahodný recept je jednoduchý na prípravu a výsledok zasýti a pritom sa nemusíte obávať zbytočných kalórií. Môžete si ho preto užiť skutočne do sýtosti.

Ingrediencie

Celý karfiol
4 lyžice
1 citrón (budeme potrebovať šťavu aj kôru)
1 polievková lyžica racse
1 polievková lyžica sušeného cesnaku
1 čajová lyžička mletého koriandra
1 čajová lyžička soli
½ čajovej lyžičky čierneho mletého korenia
¼ šálky nastúhaného parmezánu (alebo iného syra podľa chuti)

Čas prípravy: 5 minút

Čas pečenia: 35 minút

Počet porcií: 6

Postup

Rúru si predhrejeme na 200 °C. Menší plech na pečenie si vymastíme rastlinným olejom a odložíme nabok.

Z karfiolu odstránime všetky zelené listy, rovnako odstránime aj tvrdú stopku. V miske spolu zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou a kôrou, racsu, sušený cesnak, koriander, soľ a čierne korene.

Pomocou štetca alebo rúk potrieme vytvorenou marinádou celú hlavičku karfiolu (zvyšnú marinádu môžeme odložiť do chladničky a použiť na prípravu rýb či mäsa).

Karfiol uložíme na pripravený plech a pečieme asi 30-40 minút, kým povrch nie je upečený.

Pred servírovaním necháme karfiol asi 10 minút vychladiť. Servírujeme s nastrúhaným syrom.

Sledujte skvelé recepty, nápady a rady na Facebooku!

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…