Najväčšie zlozvyky, s ktorými by ste mali pri večeri hneď prestať
Stravovacie návyky sú dôležité nielen pre naše zdravie, ale aj pre zachovanie istej úrovne v stravovaní. No kým raňajky zjeme buď doma, alebo vôbec, obed si dáme s kolegami a večeru často mávame niekde vonku. A práve tu sa vyskytujú isté zlozvyky, ktoré by si ľudia mali raz a navždy odpustiť.
Aj bežní ľudia by sa mali počas stravovania v reštauráciách riadiť istou etiketou. A moderný trend je taký, čo čoraz viac mestských ľudí sa večer naje niekde v meste ako doma. Je to spôsobené aj tým, že ľudia buď dlho pracujú, alebo sa po práci stretnú s priateľmi, prípadne idú nakupovať a vybavovať. A pomedzi to sa aj rovno navečerajú. Sú však určité pravidlá, ktoré treba za každých okolností dodržiavať. Na zlozvyky ľudí si posvietil expert na etiketu William Hanson. Nájdete sa medzi najčastejšími prehreškami aj vy?
Výmena jedla
Ak večeriate s niekým, možno vám už napadlo ochutnať z jeho taniera a naopak. Z obyčajného stola v reštaurácie sa tak razom stane akýsi bufet. Nie je to však veľmi slušné a preto, ak nemusíte, držte sa radšej striktne vášho taniera s jedlom.
Fotografovanie
Éra sociálnych sietí spôsobila, že trendy je ten, kto pridáva fotografie atraktívnych pokrmov. Čo keby ste si radšej vychutnali jedlo a mali z večere skutočný zážitok bez toho, aby ste zapínali fotoaparát na svojom smartfóne?
Zlé umiestnenie príbora
Naučte sa správne klásť príbory, ak máte počas jedenia krátku prestávku alebo ste už dojedli. V opačnom prípade môžete zmiasť čašníkov a potom sa nečudujte, ak si odskočíte na toaletu a vaše jedlo bude preč.
Problém s nápojmi
Podľa experta by ste si nikdy nemali nosiť k jedálenskému stolu poloprázdne nápoje. V opačnom prípade budete vraj vyzerať lakomo. Nevhodné je tiež piť z fľaše. Vždy preferujte pohár, a to aj pri fľaškovom pive.
Správne držanie príbora
Ak sa nechcete dostať do nemilosti iných hostí a personálu, mali by ste si dávať pozor, ako držíte príbor. Faux pas je, ak napríklad držíte príborový nožík ako pero.