Jednoduchý trik, ako dostať z fľaše všetok kečup
Kečup je obľúbenou pochúťkou, ktorá sa hodí k viacerým jedlám. Bohužiaľ, rýchlo sa aj minie. A hoci na dne fľaše sa ho ešte nachádza dosť, niekedy je mimoriadne ťažké ho odtiaľ dostať.
Poznáte to. Chcete si dať k jedlu kečup, no už ho máte len na spodku fľaše. A hoci sa ju obrátili hore dnom, veľa už nenarobíte. Stačí však jeden ľahký trik, ako ho nielen dostať von všetok, ale aj, ako ho dávkovať tak, aby ste v ňom neutopili jedlo.
Magické číslo
Trik sa rozhodla odhaliť značka Heinz, ktorú dostanete aj u nás. Keď si sklenenú fľašku všimnete pozornejšie, uvidíte na jej boku číslo 57, ktoré tam nie je náhodne. Ak chcete uvoľniť kečup z fľaše rýchlejšie, no zároveň v optimálnom množstve, mali by ste poklepkávať po spomínanom čísle. „Len 11 percent ľudí pozná toto tajomstvo,“ tvrdí výrobca kečupov.
Ak chcete dostať z fľaše ešte aj zvyšok kečupu, oplatí sa na číslo poklepkávať naozaj trpezlivo, no zároveň je to oveľa lepší spôsob, ako keby ste búchali o dno. Zvyšky kečupu by sa mali postupne uvoľniť.
Značka Heinz má slušnú históriu, jej produkty sa datujú ešte do 19. storočia. Úplne prvým bol chren, vyrobený podľa receptu mamy H. J. Heinza. Písal sa rok 1869. Legendárny kečup sa dostal na svetlo sveta až neskôr, v roku 1876. K číslu 57 prišiel Heinz úplnou náhodou. Keď totiž cestoval vlakom, videl reklamnú ceduľku s nápisom „21 štýlov topánok“. Tento nápad sa mu pozdával a hoci už vtedy jeho továreň vyrábala 60 produktov, rozhodol sa pre šťastné číslo 57. Zaujímavosťou je, že teraz má spoločnosť viac ako 5 700 produktov po celom svete. No číslo 57 ostalo stále magickým číslom