Silvia Lakatošová vylepšila recept na vaječný likér: Vymenila som jednu ingredienciu a toto je výsledok
Vychutnajte si vaječný likér od Silvie Lakatošovej.
Vianoce sú už za rohom a s nimi aj tradičné prípravy rôznorodých pochutín. Mnoho ľudí si sviatky nevie predstaviť napríklad bez poriadneho domáceho vaječného likéru. Patrí k nim aj bývalá misska Silvia Chovancová-Lakatošová, ktorá si však ten svoj ozvláštňuje jednou špeciálnou ingredienciou.
Babkin likér
Ako povedala pre Šarm, Vianoce miluje od detstva. „V ten deň sme mali dovolené namaľovať sa, nalakovať si nechty, krásne sme sa obliekli a pred štedrou večerou sme stáli nachystané pred zatvorenými dverami do obývačky. Pod stromčekom už čakali darčeky, teda sme jedli tak, že sme ani nejedli a jedným okom pozerali pod stromček,“ spomína s úsmevom. Neskôr k tomu pridala aj zabíjanie kapra, jeho pitvanie a vyprážanie podkovičiek.
Dôležitou tradíciou je aj vaječný likér. Ten robila vždy babka, ktorý ho odkladala do skrine a fľašky schovala za uteráky. „S bratrancom sme tam potajomky chodili a ,lupli‘ si. Babka pre nás síce robila nealkoholický, ale nám, samozrejme, chutil ten s rumom,“ smeje sa.
Recept vylepšila úplnou náhodou
Viac si môžete prečítať na ďalšej stránke.