Silvia Lakatošová vylepšila recept na vaječný likér: Vymenila som jednu ingredienciu a toto je výsledok
Vychutnajte si vaječný likér od Silvie Lakatošovej.
Recept, ktorý používa dnes, však má od susedky. „Mama v tradícii po babke nepokračovala, jej recept teda nemáme,“ vysvetlila pre Šarm a pridala aj vtipnú príhodu, ako tento vaječný likér vylepšila. Stalo sa to náhodou a jej manžel Pavol bol z toho poriadne prekvapený.
Asi pred ôsmimi rokmi si zaumienila, že ide robiť vaječný likér. „Otvorila som bar a našla som nejaký rum, tak som ho použila. Potom ostal Pali poriadne zaskočený, keď ho raz hľadal. Bol to vzácny dvadsaťročný rum, ktorý od niekoho dostal. Ale ten ,vajčák‘ tak chutil, že odvtedy dávam lepšie rumy. Prvý odberateľ je Fero Mikloško, jemu ho robím na galóny,“ tvrdí misska.
Okrem typických ingrediencií, ako sú salko, domáce vajíčka a práškový cukor, sa v minuloročnom recepte vyskytla aj jedna novinka. Silvia použila tmavý rum a spolu s ním namiesto vanilkového cukru škoricový, vďaka čomu má likér inú príchuť. „Je to viac vianočné. Fero je môj tester a tiež mu veľmi chutilo, že iný ani nemám robiť. Ale urobila som aj klasiku,“ vraví Silvia.