Dajte ich do pohára s vodou aj do nátierok. Haprujúcu imunitu vám posilní týchto sedem potravín
Čo zaradiť do jedálnička, aby sme posilnili imunitu a lepšie tak odolali vírusom a baktériám?
Všetci si prajeme byť čo najmenej chorí. Lenže ako na to, keď si počasie v tomto období robí, čo chce. Raz je teplejšie, inokedy zase fúka alebo prší. Tieto výkyvy teplôt si odnáša nielen naša psychika, ale aj telo. Ako si s tým poradiť? A čo konzumovať? Po akých potravinách treba siahnuť? Máme odpovede.
1. Červená paprika
Väčšinou na ňu narazíte ako na červený prúžok, ktorý zdobia sendviče alebo chlebíčky na návšteve. A popravde, je to škoda. Červená paprika je nielen dobrá, sladká a šťavnatá, ale navyše ide o zeleninu s vysokým podielom vitamínu C a A. Toto vitamínové duo chráni vašu pleť pred starnutím a zároveň funguje aj ako posilňovač imunity. Vďaka obsahu minerálov je paprika aj prírodným liekom, ktorý napomáha predchádzať kôrnateniu ciev.
Odporúčanie: Zakomponujte červenú papriku do jedálnička. Hodí sa do zeleninových šalátov alebo tvarohových nátierok. Môžete ju ale využiť aj napríklad do cestovín či leča.
Prečítajte si na ďalšej strane: