Ako sedemročná uvarila tajne u babky segedín. Zuzana spod Tatier dnes varí s Michelinskými špičkami
Chcela lietať v oblakoch, no nakoniec sa zvŕta v kuchyni.
Ešte ako malá Zuzka chodila Zuzana Sisáková na výtvarnú školu. Vtedy možno mali jej rodičia ambície, že bude vytvárať obrazce na plátne či na papieri. Ako uvádza magazín Varecha, umelecké diela však robí už roky na tanieri. Dokonca také, ktoré vôbec nie sú na pozeranie, ale doslova sa musia zjesť.
Zradili ju zdravotné testy
Gastronómia nikdy nebol odbor, ktorý by Zuzanu spod Tatier oslovil natoľko, že by sa ním mohla živiť. Blondínka však túžila lietať v oblakoch. Jej vysnívané zamestnanie bolo stať sa letuškou.
Stačili zdravotné testy, ktorými sa jej nepodarilo prejsť, sen sa jej rozplynul, a tak sa rozhodla, že zužitkuje strednú hotelovú školu v Kežmarku, ktorú absolvovala. Život to zariadil tak, že dnes denne varí pre náročné jazýčky svojich hostí.
Zamestnala sa v jednom z popradských hotelov, kde spoznala svojho manžela Petra. Keď sa jej polovička rozhodla ešte v 90. rokoch podnikať v oblasti cateringu, pridala sa k nemu.
„Pre Americkú obchodnú komoru sme vtedy robili už niekoľkú akciu a po tejto si ma zavolal jeden z organizátorov. Hovorím si, och, niečo sa im nepáčilo. Lenže stal sa opak. Pán sa ma spýtal: Vy ste vymenili šéfkuchára? Prečo pre nás nevaril už predtým, toľko pochvaly na jedlo sme ešte nemali. Kto to je? Bol veľmi prekvapený, keď som mu priviedol Zuzku, ktorú poznal ako moju manželku,“ uviedol Peter Sisák pre Varechu. Málokto vedel, že Zuzka varila už od svojich siedmich rokov.
Chcela sa podobať babkám
Článok pokračuje na ďalšej strane: