Ako sedemročná uvarila tajne u babky segedín. Zuzana spod Tatier dnes varí s Michelinskými špičkami
Chcela lietať v oblakoch, no nakoniec sa zvŕta v kuchyni.
Zuzana sa stihla starať o tri deti a popritom aj predvádzať svoje schopnosti v kuchyni. „Varenie ma vždy bavilo. Základy a chute som mala z domu aj zo školy, počas ktorej som bola na štvormesačnej praxi v 5-hviezdičkovom hoteli vo Švajčiarsku. Z domu som si priniesla poctivosť, že do každého jedla musíte dať všetko, čo tam patrí. Varenie je, jednoducho, moja vášeň,“ povedala odborníčka na gastronómiu, ktorá sa v kuchyni začala zvŕtať už ako sedemročná. Vzorov okolo seba mala dosť.
Boli to obidve babky i mama. Keďže sa im chcela podobať, ako malá sa rozhodla uvariť segedínsky guláš. Dvojplatničku si položila na gauč a varila tajne. „Ešte teraz mám zimomriavky, keď si pomyslím, čo sa mohlo stať...“ uviedla pre spomínaný magazín. Ešte aj po rokoch si vydýchla, že sa vtedy nestalo nič zlé.
V prvej desiatke s mužmi
Varenie v domácnosti je obyčajne na pleciach žien, no v profesionálnej kuchyni skôr dominujú muži. Presadiť sa v mužskom svete je preto často náročné. Keď si ale Sisákovci zhruba pred 15 rokmi otvorili vlastnú reštauráciu v malebnej popradskej mestskej časti Spišská Sobota a Zuzana sa ujala pozície šéfky v kuchyni, začalo sa im výrazne dariť. Všetko ale išlo postupne. Najskôr ponúkali iba nápoje, potom pridali aj denné menu a nakoniec zážitkové večere.
V rebríčku Trend Top reštaurácie a hotely sa šéfkuchárka Zuzana Sisáková niekoľkokrát objavila v prvej desiatke, a to v obklopení takmer výlučne mužských kolegov.
Článok pokračuje na ďalšej strane: