Dobré noviny
Ako sedemročná uvarila tajne u babky segedín. Zuzana spod Tatier dnes varí s Michelinskými špičkami
Lucia Lukušová
Lucia Lukušová

Ako sedemročná uvarila tajne u babky segedín. Zuzana spod Tatier dnes varí s Michelinskými špičkami

Zuzana Sisáková v kuchyni predvádza kulinárske umenie.
Zuzana Sisáková v kuchyni predvádza kulinárske umenie. — Foto: Facebook: Víno & Tapas

Chcela lietať v oblakoch, no nakoniec sa zvŕta v kuchyni.

„Rada využívam i lokálne produkty, čiže bryndzu, kozí či ovčí syr. Keďže bryndza má špecifickú chuť i vôňu, trošku som sa s ňou vyhrala, aby zaujala každého. Pripravujem z nej bryndzovo – koriandrovú penu. Ázijské koreniny a bylinky sú u mňa populárne, akurát treba vedieť s nimi správne narábať. Sviečkovú by som určite neinovovala. Pri tomto jedle zachovávam pôvodné chute, akurát sa vyhrám s textúrou a dizajnom na tanieri. A to tak, že knedľa je v tvare špongie a brusnice zas vo forme guľôčky. Avšak niektoré slovenské klasiky sú dokonca lepšie, keď im zvýrazním ich chuť napríklad čerstvou vňaťou,“ uviedla v minulosti pre magazín Evita. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Víno & Tapas Restaurant (@vino_tapas)

Keď varia štyri ruky

Tatranská odborníčka na prvotriednu gastronómiu roky búra mýty o tom, že reštauračná a hotelová gastronómia sú iba o mužskom svete. Preto so svojou polovičkou vymysleli projekt, v rámci ktorého volajú slávne šéfkuchárky do svojej reštaurácie. „Pozývam si šéfkuchárky, ktoré v gastronómii niečo znamenajú. Je to vždy obohacujúce, lebo praktizujeme varenie štyroch rúk, čiže sa dopĺňame,“ uviedla pre Evitu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arpad (@fotopstudio)

Vďaka tejto príležitosti sa jej podarilo stáť pri sporáku vedľa Maďarky Eszter Palágyi, ktorá bola v čase jej návštevy jedinou držiteľkou Michelinskej hviezdy vo východnej Európe. Varila už aj so slovinskou špičkou Anou Roš, ktorá bola pred piatimi rokmi vyhlásená za najlepšiu šéfkuchárku sveta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Víno & Tapas Restaurant (@vino_tapas)

Trojnásobná mama si vždy dala záležať, aby sa aj doma celá rodina cítila ako v prvotriednej reštaurácii. Netají sa, že skĺbiť pracovné a súkromné povinnosti nebolo jednoduché. Najmä, keď boli ratolesti ešte malé.

„Ja som bola doma s deťmi, manžel rozbiehal firmu a často to bolo veľmi ťažké aj finančne. I keď už chodili do školy a pracovala som, snažila som sa zorganizovať si veci a čas tak, aby netrpeli mojou neprítomnosťou. Keď sa na to pozerám s odstupom 25 rokov, urobila by som to rovnako. Nechcela by som celý svoj čas prežívať v práci a zatiaľ by moje deti vychovávala ulica. Mali by sme sa síce finančne lepšie, ale to, čo je najdôležitejšie, teda spokojná rodina, to by mi chýbalo,“ dodala na záver kulinárska hviezda.

Časť 3 / 3

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…