Ako sedemročná uvarila tajne u babky segedín. Zuzana spod Tatier dnes varí s Michelinskými špičkami
Chcela lietať v oblakoch, no nakoniec sa zvŕta v kuchyni.
„Rada využívam i lokálne produkty, čiže bryndzu, kozí či ovčí syr. Keďže bryndza má špecifickú chuť i vôňu, trošku som sa s ňou vyhrala, aby zaujala každého. Pripravujem z nej bryndzovo – koriandrovú penu. Ázijské koreniny a bylinky sú u mňa populárne, akurát treba vedieť s nimi správne narábať. Sviečkovú by som určite neinovovala. Pri tomto jedle zachovávam pôvodné chute, akurát sa vyhrám s textúrou a dizajnom na tanieri. A to tak, že knedľa je v tvare špongie a brusnice zas vo forme guľôčky. Avšak niektoré slovenské klasiky sú dokonca lepšie, keď im zvýrazním ich chuť napríklad čerstvou vňaťou,“ uviedla v minulosti pre magazín Evita.
Keď varia štyri ruky
Tatranská odborníčka na prvotriednu gastronómiu roky búra mýty o tom, že reštauračná a hotelová gastronómia sú iba o mužskom svete. Preto so svojou polovičkou vymysleli projekt, v rámci ktorého volajú slávne šéfkuchárky do svojej reštaurácie. „Pozývam si šéfkuchárky, ktoré v gastronómii niečo znamenajú. Je to vždy obohacujúce, lebo praktizujeme varenie štyroch rúk, čiže sa dopĺňame,“ uviedla pre Evitu.
Vďaka tejto príležitosti sa jej podarilo stáť pri sporáku vedľa Maďarky Eszter Palágyi, ktorá bola v čase jej návštevy jedinou držiteľkou Michelinskej hviezdy vo východnej Európe. Varila už aj so slovinskou špičkou Anou Roš, ktorá bola pred piatimi rokmi vyhlásená za najlepšiu šéfkuchárku sveta.
Trojnásobná mama si vždy dala záležať, aby sa aj doma celá rodina cítila ako v prvotriednej reštaurácii. Netají sa, že skĺbiť pracovné a súkromné povinnosti nebolo jednoduché. Najmä, keď boli ratolesti ešte malé.
„Ja som bola doma s deťmi, manžel rozbiehal firmu a často to bolo veľmi ťažké aj finančne. I keď už chodili do školy a pracovala som, snažila som sa zorganizovať si veci a čas tak, aby netrpeli mojou neprítomnosťou. Keď sa na to pozerám s odstupom 25 rokov, urobila by som to rovnako. Nechcela by som celý svoj čas prežívať v práci a zatiaľ by moje deti vychovávala ulica. Mali by sme sa síce finančne lepšie, ale to, čo je najdôležitejšie, teda spokojná rodina, to by mi chýbalo,“ dodala na záver kulinárska hviezda.