Zdravé nemusí byť aj drahé. Na týchto šesť potravín nedali v svojej kuchyni dopustiť ani naše babičky
Namiesto exotických potravín sa skúste poobzerať po ingredienciách, ktoré poznali ešte naše babičky.
3. Kel
K potravinám, na ktoré naše babičky nedali dopustiť, patrí podľa Pravdy aj kel. Hoci ho v modernej kuchyni vídať čoraz menej, telu dodá potrebnú dávku vitamínu C, ktorý je skvelý na posilnenie imunity. Tiež je bohatý na vápnik či vlákninu.
2. Jačmeň a jačmenné krúpy
Obľúbenou potravinou našich starých mám bol nepochybne aj jačmeň. Táto obilnina je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamín E a minerály ako fosfor či draslík, železo, selén a ďalšie, Najmama. Už v minulosti jačmeň poznali ako pomocníka v boji so zápchou, ale osvedčil sa aj pri vredových ochoreniach žalúdka. Tajným tromfom našich babičiek bolo aj to, že táto obilnina dokáže pri pravidelnej konzumácii udržať vlasy bez šedín.
1. Sušené slivky
Svoje miesto si v zozname zaslúžia aj sušené slivky. Tie sú podľa odborníkov plné cenných zložiek ako antokyán, t.j. bioaktívne látky, ktoré chránia srdce, cievy a pýšia sa aj protirakovinovými účinkami. Obsahujú tiež vápnik, draslík, horčík a železo. Podobne. ako aj naše staré mamy. aj vy ich môžete začleniť do desiaty či olovrantu, keďže sú výborné pri potláčaní hladu a zároveň organizmu poskytnú veľa energie či vlákniny. Skvele ich doplnia aj sušené hrozienka, vhodné napríklad na pečenie či ako pochúťka na zahnanie hladu.