Prezradíme vám trik, ako dokonale ošúpať vajcia za niekoľko sekúnd. Naozaj to funguje, hovoria ľudia
Šúpanie vajíčok je neraz náročnou výzvou. S týmto trikom to zvládnete hravo.
Často sa stáva, že sa spolu so škrupinkou ošúpe aj bielok vajíčka a v rukách vám zostane už len žĺtok. Alebo prinajlepšom - polorozpadnuté vajíčko, ktoré sa takmer nedá krájať. Aby sa tento scenár nenaplnil, stačí sa riadiť niekoľkými jednoduchými krokmi. Dokonale ošúpaným vajíčkom môžete dozdobiť napríklad rybaciu nátierku, alebo pripraviť plnené vajíčka, ktoré ohúria vašich blízkych.
Jedným z prvých krokov, ako docieliť dokonalý vzhľad šúpaného vajíčka, je podľa Today použiť vajcia, ktoré nie sú najčerstvejšie. Takéto vajcia sa vo finálnom výsledku jednoduchšie šúpu. Ak totiž uvaríte čerstvé vajcia, väzba medzi škrupinkou a bielkom sa počas varenia zosilní. Podľa Pete and Gerry's starnutím škrupinka menej prilieha, a preto je jednoduchšie ju oddeliť od bielka.
Stačí lyžička
Predtým, ako vajcia začnete variť, pripravte si lyžičku.
Článok pokračuje na ďalšej strane: