Chlieb môžete jesť aj po polroku, keď viete, kde ho odložiť. Takto správne skladovať potraviny
Niektoré potraviny je potrebné uložiť na chladné miesto.
Boli ste niekedy prekvapení z toho, ako bleskovo vaše potraviny podľahli plesni? Možno to bol citrón, ktorý ste nechali medzi jablkami v miske na stole. Práve stôl alebo polička nie sú najlepším miestom na skladovanie ani pre citrusy. Presne na týchto miestach sa totiž po istom čase začnú hromadiť baktérie a životnosť citrusových plodov sa tak rapídne znižuje.
Najlepším miestom, vďaka ktorému si citrón budete môcť vychutnať dlhšie, je podľa Food52 jednoznačne chladnička. Okrem citrónu by ste si mali dať pozor aj na iné ingrediencie, ktoré bez pomoci chladného a ostrého vzduchu v chladničke nedokážu bojovať so škodlivými baktériami.
1. Sušené ovocie
Takéto ovocie môže slúžiť ako pochúťka, ktorú si doprajete po obede. Keďže je vyrobené najmä z cukru, jeho životnosť je po zakúpení celkom dlhá. Napriek tomu ju môžete jednoduchým spôsobom predĺžiť.
Stačí, ak ho nenecháte v špajze, ale v chladničke. Vďaka chladu bude ochránené pred všetkými vplyvmi, ktoré by mohli zapríčiniť, že sa pokazí, a to až približne na pol roka. Ak by ste chceli ovocie zachovať ešte dlhšie a uskladníte ho v mrazničke, dajte si pozor, aby nestratilo svoju pôvodnú šťavnatosť a bohatú chuť. Nemajte ho tam príliš dlho.
Článok pokračuje na ďalšej strane: