Chlieb môžete jesť aj po polroku, keď viete, kde ho odložiť. Takto správne skladovať potraviny
Niektoré potraviny je potrebné uložiť na chladné miesto.
2. Chlieb
Skladujete chlieb v uzavretom bochníku alebo nádobe? Ak si ho neplánujete odložiť na dlhší čas, tento spôsob skladovania je správny. Ak však nakúpite viac chlebov, pričom spotrebujete len jeden, čerstvé môžu ostať aj ostatné.
Tentoraz to nie je chladnička, ale mraznička. Ak vložíte čerstvý chlieb, ktorý práve nechcete konzumovať do chladničky, jeho starnutie sa môže ešte zrýchliť. Na druhej strane, ak ho dobre zabalíte a necháte v mrazničke, jeho životnosť sa predĺži až na približne pol roka. V prípade, že by ste po čase chceli vybrať len časť z neho, mali by ste ho pred odložením do mrazničky nakrájať.
3. Citrusy
Už spomínané citrusy sú v nebezpečí najmä v týchto dňoch, keď stále stúpa teplota a slnečné lúče sa predierajú aj na miesta, kde ich skladujete. V týchto podmienkach vydržia asi len týždeň, no v chladničke a mrazničke sa to môže do veľkej miery predĺžiť.
Limetky, citróny, pomaranče alebo grepy skladujte v chladničke v uzatvárateľnom vrecúšku. Ak si ich chcete rozdeliť na porcie, môžete ich predtým aj nakrájať. Takto uložené vydržia približne až mesiac. V mrazničke sa ich životnosť ešte predlžuje, a to až na tri až štyri mesiace.
Článok pokračuje na ďalšej strane: