Chlieb môžete jesť aj po polroku, keď viete, kde ho odložiť. Takto správne skladovať potraviny
Niektoré potraviny je potrebné uložiť na chladné miesto.
4. Orechy a semiačka
Skutočná chuť orechov odložených voľne na policiach sa postupne vytráca. Pre jej zachovanie je vhodné odložiť ich do chladničky. Niektoré orechy či semienka, napríklad pistácie, mandle a ľanové semienka, sú v skutočnosti veľmi jemné a na vzduchu sa môžu rýchlo skaziť.
Taktiež si treba dať pozor na skladovane spracovaných orechov, či už rozmletých, alebo pražených. Tie uvoľňujú oleje, ktoré môžu spôsobiť to, že zožltnú alebo zhorknú. Pre zvýšenie trvanlivosti môžete orechy umiestniť do vzduchotesnej nádoby a tú odložiť do chladničky. V mrazničke takto uskladnené vydržia aj rok.
5. Zrelé ovocie
Ak objavíte banán, ktorý je už zhnednutý a prezretý, je možno vhodný do koláča, ale iste nie na zahryznutie. Aby ste zabránili tomu, aby sa to už nestávalo, uložte toto exotické ovocie tiež do chladničky, pričom aj keď začne hnednúť, zostáva stále čerstvé.
Podobne to platí aj pre avokáda. Tie si udržíte o dva až tri dni dlhšie len tým, že ich odložíte do chladničky. Avšak je potrebné nedávať ich do toho istého vrecka alebo zásuvky, kde ste uložili banány, pretože tie urýchľujú ich dozrievanie.