Horúčavy prinášajú skryté nebezpečenstvo. Odborníčka prináša päť tipov, ako sa mu ľahko vyhnúť
Vysoké letné teploty majú dopad aj na našu stravu, prípravu jedál a skladovanie potravín.
Vysoké teploty sú pre ľudí nebezpečné z viacerých dôvodov. Patrí medzi ne aj vec, na ktorú mnohí z nás ani len nepomyslia - horúčavy škodia aj jedlu. Riziko ochorení z potravín však môžete zníž jednoducho. „Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) najdôležitejšie zásady prevencie spracovala do takzvaných Piatich kľúčov k bezpečnejším potravinám,“ informuje MUDr. Katarína Kromerová, zástupkyňa hlavného hygienika.
5. Udržiavajte čistotu
Hoci väčšina mikroorganizmov nespôsobuje choroby, tie nebezpečné môžeme nájsť v pôde, vo vode, u zvierat i u ľudí. Ako pripomína úrad, tieto mikroorganizmy sa prenášajú rukami, ale aj na utierkach a náradí, predovšetkým na doskách na krájanie a aj ten najmenší kontakt ich môže preniesť do jedla a vyvolať choroby.
Článok pokračuje na ďalšej strane: