Horúčavy prinášajú skryté nebezpečenstvo. Odborníčka prináša päť tipov, ako sa mu ľahko vyhnúť
Vysoké letné teploty majú dopad aj na našu stravu, prípravu jedál a skladovanie potravín.
4. Oddeľujte surové potraviny a uvarené jedlo
Katarína Kromerová upozorňuje, že surové potraviny, predovšetkým mäso, hydina a morské živočíchy, ako aj ich šťavy, môžu obsahovať nebezpečné mikroorganizmy, ktoré sa môžu prenášať na ostatné potraviny počas prípravy jedál a skladovania.
3. Buďte dôkladní pri varení a ohrievaní pokrmov
Správna tepelná úprava zabíja takmer všetky nebezpečné mikroorganizmy, uvádza úrad. Štúdie preukázali, že varenie potravín pri teplote 70 ˚C môže pomôcť zaistiť ich bezpečnosť pre konzumáciu. Potraviny, ktoré vyžadujú zvláštnu pozornosť, sú mleté mäso, rolované pečené mäso, veľké kusy mäsa a celá hydina.
Článok pokračuje na ďalšej strane: