Langoše lepšie ako z kúpaliska. Podľa overeného receptu Sisy Sklovskej budú nadýchané ako obláčik
Recept zvládne podľa nej každý, len ho musí dodržiavať krok po kroku.
Viete si predstaviť leto bez toho, aby ste si na kúpalisku nedali langoš? Táto overená klasika je medzi Slovákmi obľúbená ešte aj dnes, no mnohí vedia, že doma sa dajú urobiť langoše ešte lepšie a za oveľa menej peňazí. Overený recept na nadýchanú pochúťku má aj speváčka Sisa Lelkes Sklovská, o ktorej jej manžel Juraj hovorí, že varí dobre, ale „nadkapacitne“.
Prvé varenie skončilo v záchode
Ako spomínala pre denník SME, nikdy sa neučila variť. Od detstva sa iba prizerala v kuchyni, kde varili jej staré mamy, ktoré boli obe výborné kuchárky. Kulinársky talent podľa nej zdedila práve po nich a svoje prvé pokusy s varením mala už ako 13-ročná, keď skúšala variť kôprovú omáčku.
„Na prvý pokus som to nedokázala. Skončila v záchode,“ priznala pre SME speváčka, ktorá ako druhé jedlo varila plnenú papriku, ktorou chcela potešiť svojho otca. Tento pokus bol úspešný a aj keď bola omáčka veľmi hustá, všetci sa zalizovali. Spomienky má aj na svoje prvé kysnuté cestá, ktorými by podľa jej slov po upečení niekomu mohla bez problémov rozbiť hlavu, pretože boli také tvrdé. Na varenie však nikdy nezanevrela a len postupným skúšaním sa z nej stala skvelá kuchárka.
Varí ako pre armádu
„Varím všetko, ale najradšej a najčastejšie slovenskú kapustnicu, plnenú papriku, koložvársku kapustu, cestoviny na rôzne spôsoby, tatársky biftek či kuracie mäso na gril,“ spomínala speváčka, ktorá najradšej varí pre svojho manžela.
Ako spomínala pre magazín LP-LIFE, Juraj je vôbec prvým mužom, pre ktorého môže aj variť. „Sisa je ale taká rozšafná, že navarí ako pre štyroch a potom ma tým kŕmi a citovo vydiera, že prečo to neješ, to je uvarené z lásky,“ smial sa.
Langoše od Sisy Lelkes Sklovskej
O svoje recepty sa niekoľkokrát podelila v televíznym kulinárskych šou a pre Plusku prezradila aj svoj recept na skvelé langoše. Zvládne ich každý, len musí dodržiavať krok po kroku.
Recept nájdete na ďalšej strane: