Tvarohové gule Mišky Čobejovej sú tým najlepším, čo môže toto leto ponúknuť. Potešia jazyk a upokoja dušu
Obľúbená herečka sa snaží robiť jedlo z potravín z aktuálnej sezóny.
„My herci nie sme úplne psychicky v poriadku,“ hovorí položartom. Michaela Čobejová priznáva, že hercom nerobí dobre, keď stále stvárňujú inú postavu a zabúdajú na to, kým vlastne sú. Preto potrebujú stabilný pilier, ktorý im to vždy pripomenie. Takým je rodina.
Varenie prináša rovnováhu
Miška preto trávi čo najviac voľného času doma a v úlohe šikovnej gazdinky hľadá rovnováhu a pokoj aj prostredníctvom varenia. Dušu jej vie upokojiť aj niečo také obyčajné, ako sú marhuľové gule. Vie ich spraviť na jednotku a fanúšikom ponúkla aj svoj recept.
Chvíle, kedy odkladá scenáre, kostýmy a odchádza zo sveta reflektorov do svojho kuchynského kráľovstva chutí a vôní, zdieľa aj so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach. Príspevky s jej receptami inšpirujú mnohých kulinárskych nadšencov a zakaždým zožnú veľký úspech. Všetky jej gurmánske diela majú však niečo spoločné. Je to maličký detail, vďaka ktorému sa môže stať šéfkuchárom takmer každý.
Recepty zo sezónnych potravín
Okrem iného Miška často zdieľa aj fotografie z jej pravidelných výprav na trhovisko, kde loví čerstvé potraviny. Práve tam sa ukrýva tajomstvo jej kuchárskych úspechov. Čerstvosť je kľúčom ku skutočne dobrému jedlu.
Kúsok čerstvého syra zo salaša, dubáky z lesa, na ktorých je ešte hlina alebo teplý domáci chlebík. To pre Čobejovú znamená kvalitu. A na takejto úrovni pripravuje aj svoje recepty, ktoré sú zakaždým odrazom aktuálnej sezóny. Aj vy preto môžete práve teraz v lete vyskúšať jej recept na marhuľové gule, ktorý presne podľa jej gusta a obsahuje to najlepšie, čo nám v tomto období zem môže ponúknuť.
Marhuľové gule á la Miška Čobejová
Článok pokračuje na ďalšej strane: