Dobré noviny
Mäsiar František: Ak chcete ohúriť na opekačke, vyskúšajte tento prekvapujúci spôsob rezania mäsa
Alžbeta Vojtušová
Alžbeta Vojtušová

Mäsiar František: Ak chcete ohúriť na opekačke, vyskúšajte tento prekvapujúci spôsob rezania mäsa

Ilustračné obrázky.
Ilustračné obrázky. — Foto: Freepik

Na to, aby bolo mäso chrumkavé, ale zároveň mäkké, stačí len trochu precíznosti. 

Zväčša sa nad rezaním safaládok príliš nezamýšľame - jednoducho ich narežeme spredu, zozadu, typicky v tvare krížikov. Existujú však iné spôsoby, ktoré môžu mäso krásne prepiecť a vznikli na základe dlhoročných skúseností mäsiarov a kuchárov. Ak chcete teda na spoločnom stretnutí pri ohni zažiariť, pridržiavajte sa niekoľkých zásad.

Kvalita nadovšetko

Jednoznačne nemôžeme zabudnúť na to, aby bolo mäso vybrané precízne, čím dosiahneme čo najvyššiu možnú kvalitu. Skontrolujte, či počas výroby výrobky prešli prísnymi kritériami a či sa dodržala aj pôvodná receptúra, píše Vnexplorer. Takisto je dôležité skontrolovať aj podiel tuku, ktorý by nemal prekračovať 45%

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Foto: Freepik

Ak si zvolíme kvalitné mäso, po narezaní a opečení zostane šťavnaté, nespáli sa a nevysuší. Jeden z najjednoduchších a najznámejších spôsobov prípravy safaládok je vytvorenie zárezov na koncoch v tvare krížikov. Tu si ale musíme dať pozor, aby rezy nesiahali hlbšie, ako je tretina safaládky. Ak nám takýto nárez stačiť nebude, môžeme pridať rezy na bokoch mäsa.

Ježko a chobotnica

Článok pokračuje na ďalšej strane: 

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…