Mäsiar František: Ak chcete ohúriť na opekačke, vyskúšajte tento prekvapujúci spôsob rezania mäsa
Na to, aby bolo mäso chrumkavé, ale zároveň mäkké, stačí len trochu precíznosti.
Zväčša sa nad rezaním safaládok príliš nezamýšľame - jednoducho ich narežeme spredu, zozadu, typicky v tvare krížikov. Existujú však iné spôsoby, ktoré môžu mäso krásne prepiecť a vznikli na základe dlhoročných skúseností mäsiarov a kuchárov. Ak chcete teda na spoločnom stretnutí pri ohni zažiariť, pridržiavajte sa niekoľkých zásad.
Kvalita nadovšetko
Jednoznačne nemôžeme zabudnúť na to, aby bolo mäso vybrané precízne, čím dosiahneme čo najvyššiu možnú kvalitu. Skontrolujte, či počas výroby výrobky prešli prísnymi kritériami a či sa dodržala aj pôvodná receptúra, píše Vnexplorer. Takisto je dôležité skontrolovať aj podiel tuku, ktorý by nemal prekračovať 45%.
Ak si zvolíme kvalitné mäso, po narezaní a opečení zostane šťavnaté, nespáli sa a nevysuší. Jeden z najjednoduchších a najznámejších spôsobov prípravy safaládok je vytvorenie zárezov na koncoch v tvare krížikov. Tu si ale musíme dať pozor, aby rezy nesiahali hlbšie, ako je tretina safaládky. Ak nám takýto nárez stačiť nebude, môžeme pridať rezy na bokoch mäsa.
Ježko a chobotnica
Článok pokračuje na ďalšej strane: