Mäsiar František: Ak chcete ohúriť na opekačke, vyskúšajte tento prekvapujúci spôsob rezania mäsa
Na to, aby bolo mäso chrumkavé, ale zároveň mäkké, stačí len trochu precíznosti.
Ježko a chobotnica
Ďalej môžete zo safaládky vytvoriť chrumkavé prúžky (ktoré sú mimochodom veľmi obľúbené) a to tak, že ju narežete na „ježka“. Stačí nožom vytvoriť mriežku po celom mäse, vložiť nad oheň a vaša lahôdka bude pripravená. Dávajte si však pozor, aby zárezy na ňom neboli príliš hlboké - môžu spôsobiť, že sa mäso rozpadne.
Ak chcete ohúriť deti, môžete z mäsa vytvoriť chobotnicu. To dosiahnete jednoducho tak, že na jednej strane safaládku narezávať nebudete, aby chobotnici zostala celistvá hlava, a na druhej strane vyrežete krížik. Ten nemusí siahať len po tretinu dĺžky mäsa, mal by preťať jeho polovicu. Keď ho opečiete, vyrezaný krížik sa roztvorí a bude pripomínať chápadlá.
Obľubujete na mäse opečené rožky? Ich špecifická chuť sa dá maximalizovať rezom po celom obvode. Safaládku si len vizuálne rozdeľte na štyri časti a vykonajte štyri rezy tak, aby ste tieto časti od seba oddelili. „Lepšie a rovnomerne sa opeká, krásne sa prepečie vo vnútri a má chrumkavé nožičky,“ hovorí mäsiar František Kšána.