Dobré noviny
Nadýchaná zemiaková kaša úplne bez hrudiek. Zdeněk Pohlreich prezradil recept, ktorý už nebudete robiť inak
Alžbeta Vojtušová
Alžbeta Vojtušová

Nadýchaná zemiaková kaša úplne bez hrudiek. Zdeněk Pohlreich prezradil recept, ktorý už nebudete robiť inak

Ilustračná fotografia / Zdeněk Pohlreich
Ilustračná fotografia / Zdeněk Pohlreich — Foto: Freepik; Instagram/zdenek_pohlreich_official

Uvariť dokonalú zemiakovú kašu nemusí byť podľa „Šéfa“ až také zložité.

Zemiaková kaša je obľúbenou pochúťkou, ktorá môže mať úžasnú štruktúru bez hrudiek a jej príprava podľa šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha začína aj končí pri nákupe. „Kvalitné suroviny sú najdôležitejšie,“ priznal pre toprecepty.cz. Len jedna ingrediencia na záver zaistí, že vaša kaša bude úžasne nadýchaná, hladká a ľahučká. Zamyslieť sa však podľa „Šéfa“ musíte už pri výbere zemiakov.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/photo/?fbid=5048345818527051&set=bc.Abol5uKYzWHRgqYaQKRbhlwwlMAoAbMLbSl4IucoViwloAA7Tlyl5tbD5KEs0QEp51Od51rGjWGGJGZfI_572QAOZShFgZ8lF5HxcGFf5qwFZ7nNQrVTSwZVujqzfRgMd9Ws36lZdtTtKJ83u97bAO3C&opaqueCursor=Abp9THhAeG_JHq8tVEAniFYoE5hN3ZAKg1KRrJMPLzDVqj-SQpR3Snl6IWmgf6MFs9zs5G1fn0MnATYSwndm561pWdRExEwqjGZMk0Zvwx3r9dnhkqkd8-pzqjkeDPnWPoLv5J-vcEMDuNj8WKjksNVaUWqyDX_6gsvkzYu5sQDtXf5XHamv0hI76O_ZjFuWfgmIppWDw_q8PlzN15XBzvngqaYljX4R9SpoEwEugGnmjKDa01iFgVNoHLG-ycYOgBwvDkRq3HuceGkRoYXfs7myQ42ApkUcb2r0wdE0xvw3o6FnaH-HvDlPzWVT9bgUzR9Bd0Z9IWxY4swVI4YMUVUKKN3V-q-Ai2UT-GpvrX7TyiGRjTMdaz2XqfW0xLtst2TGfhTLhwesHPbPxtuT2nllIm-6ahGhJXopddhk_E5n5uJT6BOrE7bm1Wbr-joYkwX1mj0D9LRmg8Lh_MW6tGQbyzc9TKbfQwOy-kTT9wSrAGPDj-Dsv0SJ3PMXvUBOBTTem6mtk_YlWNzX-6w4K0SqRNcbMqA7QatUujnBrHVAroodtdDqwKxbxiaqmH1aDaH6n9OmQuSVXphyeSeuPZwv5qJlX4qBoxFRVNKl7WM1EXuL9f_o8b_zzWja3mLYmBHmmR_CWnjyrjG-qkw6sP7E0GSNMCcg9f1NqdnoJaYIDAxYWnWgEab2xgujs34md1eH2JtXmlcg2hvS8LVNIybXhSOLoLpfLOhKrmGRgKnfRA

Najlepšie zemiaky

Nie všetky zemiaky sú vhodné na zemiakovú kašu - niektoré nezaistia, že bude kaša jemná. Preto je potrebné hľadať práve zemiaky varného typu C. Vďaka tomu, že obsahujú viac škrobu, môžu byť mäkšie a poskytnú kaši úžasné vlastnosti. Kašu, samozrejme, môžete pripraviť z akýchkoľvek zemiakov, no tento varný typ vám pomôže dosiahnuť dokonalý výsledok.

Mnohí z nás neskôr k zemiakom pridajú maslo, mlieko, smotanu, soľ alebo čierne korenie. Ak však chcete kašu ešte viac ozvláštniť, nebojte sa siahnuť aj po inom korení, ako je napríklad muškátový oriešok či karí korenie. Jedinečný recept na lahodnú zemiakovú kašu ponúka aj český šéfkuchár Zdeněk Pohlreich, ktorý ju nikdy nerobí inak.

Zlatistá zemiaková kaša Zdeňka Pohlreicha

Recept pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…