Nadýchaná zemiaková kaša úplne bez hrudiek. Zdeněk Pohlreich prezradil recept, ktorý už nebudete robiť inak
Uvariť dokonalú zemiakovú kašu nemusí byť podľa „Šéfa“ až také zložité.
Zemiaková kaša je obľúbenou pochúťkou, ktorá môže mať úžasnú štruktúru bez hrudiek a jej príprava podľa šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha začína aj končí pri nákupe. „Kvalitné suroviny sú najdôležitejšie,“ priznal pre toprecepty.cz. Len jedna ingrediencia na záver zaistí, že vaša kaša bude úžasne nadýchaná, hladká a ľahučká. Zamyslieť sa však podľa „Šéfa“ musíte už pri výbere zemiakov.
Najlepšie zemiaky
Nie všetky zemiaky sú vhodné na zemiakovú kašu - niektoré nezaistia, že bude kaša jemná. Preto je potrebné hľadať práve zemiaky varného typu C. Vďaka tomu, že obsahujú viac škrobu, môžu byť mäkšie a poskytnú kaši úžasné vlastnosti. Kašu, samozrejme, môžete pripraviť z akýchkoľvek zemiakov, no tento varný typ vám pomôže dosiahnuť dokonalý výsledok.
Mnohí z nás neskôr k zemiakom pridajú maslo, mlieko, smotanu, soľ alebo čierne korenie. Ak však chcete kašu ešte viac ozvláštniť, nebojte sa siahnuť aj po inom korení, ako je napríklad muškátový oriešok či karí korenie. Jedinečný recept na lahodnú zemiakovú kašu ponúka aj český šéfkuchár Zdeněk Pohlreich, ktorý ju nikdy nerobí inak.
Zlatistá zemiaková kaša Zdeňka Pohlreicha
Recept pokračuje na ďalšej strane: