Oslavu si bez nich nevieme predstaviť, hoci nám škodia. Tieto potraviny s alkoholom nemiešajte
Kombinovanie alkoholu s nesprávnym jedlom vám môže spôsobiť obrovské problémy, varuje odborníčka.
Aj keď pri pití alkoholu platí pravidlo, že sa nevypláca piť na prázdny žalúdok, viete, že existujú potraviny, ktoré by ste kombinovať s alkoholom vôbec nemali? Či už oslavujete radostnú udalosť, bavíte sa s kamarátmi, prípadne si doprajete pohár vína s partnerom pri večeri, odborníčka na výživu Divya Gopalová pre portál Health Shots spísala zoznam siedmich potravín, ktorým by ste sa mali pri konzumácii alkoholu oblúkom vyhnúť.
7. Pivo a chlieb
„Kombinácia piva a chleba môže byť škodlivá, pretože dehydruje telo," vysvetľuje v úvode doktorka Gopalová s dodatkom, že pivo aj chlieb obsahujú vysoké množstvo kvasiniek - a pečeň nedokáže spotrebovaný alkohol spracovať. „Kvôli obrovskému množstvu kvasiniek v tele nie je žalúdok schopný postarať sa o proces trávenia,“ pokračuje. Okrem toho sa telo snaží zbaviť toxínov, čo môže mať za následok tráviace problémy a nadúvanie.
6. Čokoláda
Aj keď má čokoláda množstvo zdravotných výhod, jej kombinovanie s alkoholom vedie ku gastrointestinálnym problémom, ktoré poškodzujú črevá. To sa môže stať najmä vtedy, ak ste náchylní na tráviace problémy. Čokoláda tiež obsahuje kofeín a kakao, čo môže žalúdočné problémy ešte zhoršiť, alebo spôsobiť neustály hlad.
5. Pizza
Aj keď na žiadnej správnej párty zväčša nechýba pizza, v kombinácii s alkoholom môže predstavovať bolestivé trápenie. Ako vysvetľuje doktorka Gopalová, s alkoholom sa cesto nestrávi správne a môže spôsobiť bolesť a nepohodlie v žalúdku.
Článok pokračuje na ďalšej strane: