Cesnakové slimáky od šéfkuchára sú mäkké ako obláčik. Receptom Martina Korbeliča ohúrite každú návštevu
Jeho mama do slimákov dávala až osem strúčikov cesnaku, no Martin Korbelič tvrdí, že vám postačia aj tri, ak máte pred cesnakom rešpekt.
Zo Slovenska odišiel do Francúzska, kde stážoval v niekoľkých michelinských reštauráciách, aby získal čo najviac skúseností s varením. Vďaka bohatým znalostiam a skvelým zručnostiam v kuchyni môžeme šéfkuchára Martina Korbeliča poznať aj zo súťaže MasterChef či z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja.
Ako sám v jednom zo svojich príspevkov hovorí, varenie je jeho životné poslanie. „Pretože varenie je pre mňa viac ako len práca. Je to životný štýl,“ hovorí s vášňou.
Aj keď sa môže zdať, že šéfkuchár už dosiahol všetko, stále sa chce posúvať ďalej. „Varenie ma zavedie do rôznych kútov sveta, kde ochutnávam autentické jedlá a spoznávam miestne suroviny. Tento nekonečný zdroj inšpirácie ma núti stále sa učiť a zdokonaľovať svoje kulinárske schopnosti,“ napísal na svojom Facebooku, kde svojim fanúšikom ponúka množstvo receptov.
Chute a recepty hľadá po celom svete a na každú nezvyčajnú pochúťku sa vždy teší. Verný však stále zostáva aj tradičným receptom svojej rodiny, podľa ktorých robí aj lahodné cesnakové slimáky. „Moja mamina dáva do plnky až osem strúčikov cesnaku,“ priznal pre Plusku, pre ktorú prezradil kompletný recept.
Cesnakové slimáky Martina Korbeliča
Recept pokračuje na ďalšej strane: