Pochúťka zo svadby Alžbety II. Ochutnajte kuracie prsia na kraľovský spôsob a nikdy nebudete chcieť iné
Recept pochádza priamo od kuchára, ktorý pripravoval jedlá pre kráľovnú Alžbetu.
Bolo to pred vyše 70 rokmi na udalosti, ktorú sledoval celý svet. Reč je o svadbe nedávno zosnulej britskej panovníčky Alžbety II. a princa Philipa, na ktorej sa podávalo aj niečo výnimočné - vylepšené kuracie prsia na kráľovský spôsob.
Recept vymysleli práve na korunovačnú hostinu kráľovnej Alžbety, píše portál British Heritage. Mal nahradiť pôvodne mastné a na trávenie ťažké jedlá, ktoré sa zvyčajne podávali na týchto hostinách. Prsia mali výrazný úspech!
Recept si postupne posúvali generácie nových kráľovských kuchárov a obľúbený zostal až doteraz. Okrem toho, že sa podával na korunovačnej hostine, hostia si tento pokrm mohli vychutnať aj na svadbe vtedajšieho princa Charlesa a Diany, ale aj na oslavách diamantového jubilea kráľovnej Alžbety Druhej v roku 2012.
Ak si chcete veľkolepú hostinu prichystať aj vy, vyskúšajte skvelý recept na kuracie prsia, ktorý poskytol Pluske šéfkuchár z Anglicka, Tony Pearce, ktorý už dlhší čas prebýva na Slovensku.
Kuracie prsia z dvora kráľovnej Alžbety
Recept pokračuje na ďalšej strane: