Týchto desať potravín by ste v chladničke skladovať nemali. Poslednú tam máme všetci
Viete, ktoré potraviny do chladničky nepatria?
4. Zemiaky
Ako hovoria odborníci, neexistuje absolútne žiaden dôvod na to, aby sme skladovali zemiaky v chladničke. Ocenia predovšetkým chlad a sucho, preto je tým najlepším miestom na ich uskladnenie opäť špajza, ideálne v košíku alebo papierovom vrecku. Príliš nízke teploty majú totiž tendenciu ovplyvňovať štruktúru zemiakov tým, že rozkladajú škroby, menia ich na krupicu alebo neúmyselne na sladké.
5. Chlieb
Aj keď je úplne v poriadku skladovať chlieb a pečivo v mrazničke, ak ho uchovávate v chladničke, rýchlejšie schne. Odborníci preto radia to, čo stihnete zjesť do štyroch dní, skladovať pri izbovej teplote, najlepšie v komore alebo chlebníku, a zvyšok zmraziť.
6. Olej
Oleje ako olivový, avokádový alebo rastlinný pri nízkych teplotách hustnú alebo tuhnú, čo nie je úplne ideálne, keď príde čas na ich použitie. Skúste ich radšej skladovať na chladnom mieste a mimo dosahu svetla.
7. Banány
Aj banány potrebujú izbovú teplotu, a to rovno z dvoch dôvodov. Okrem toho, že teplo pomáha ovociu dozrieť, dostatočné svetlo a vzduch spomaľujú ich rozklad. Keď ich nestihnete spotrebovať a začnú hnednúť, namiesto vkladania do chladničky ich skúste zmraziť na neskôr.
Článok pokračuje na ďalšej strane: