Dobré noviny
Tradičnú receptúru upravil tak, aby priniesla bezkonkurenčné osvieženie. Plackám od Pyca neodoláte ani vy
Alžbeta Vojtušová
Alžbeta Vojtušová

Tradičnú receptúru upravil tak, aby priniesla bezkonkurenčné osvieženie. Plackám od Pyca neodoláte ani vy

Kuchárske umenie má moderátor už v malíčku.
Kuchárske umenie má moderátor už v malíčku. — Foto: Instagram/mrpyco

Pripravte si grécku večeru priamo doma.

Poznáme ho najmä ako energického moderátora, ktorý nás sprevádzal súťažou Slovensko hľadá Superstar. Martin „Pyco“ Rausch sa však okrem toho, že je známou tvárou z televíznych obrazoviek, venuje rád aj niečomu inému. Jeho vášňou je totiž varenie a pečenie. Medzi zaujímavé recepty, ktoré ponúkol fanúšikom, patria aj lahodné paradajkové placky z Grécka, ktoré však upravil k svojmu obrazu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PYCO [ Martin PYCO Rausch ] (@mrpyco)

Začal na strednej

V rozhovore pre Svet Evity priznal, že gastronómii sa začal venovať na strednej škole. „Rád by som povedal, že [vášeň pre varenie] prišla počas štúdia na hotelovej akadémii, ale tam sa na mňa možno len nalepili potrebné základy a všeobecný prehľad. Aktívne denné varenie sa stalo stabilnou súčasťou života o čosi neskôr, keď som pochopil, že študovanie stravy, experimentovanie v kuchyni a potom aj tvorba receptov budú pevným základom mojej existencie aj kreatívneho smerovania,“ povedal.

Túto vášeň sa mu podarilo spojiť aj s povolaním a ešte predtým, než sa stal súčasťou Superstar, moderoval gastronomickú reláciu s názvom Menu. Taktiež sa stal autorom niekoľkých kuchárskych kníh a aj na svojom Instagrame prenecháva svojim fanúšikom množstvo inšpirácie na varenie v podobe receptov, náučných videí a príspevkov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PYCO [ Martin PYCO Rausch ] (@mrpyco)

Okrem toho vedie aj workshopy, v ktorých účastníkov učí pripravovať rýchle a ľahké jedlá. Na také premenil aj paradajkové placky, ktoré v jednom zo svojich príspevkov opísal jednoducho: „Upravená tradičná receptúra z gréckych ostrovov bez vyprážania vo vysokej vrstve tuku.&ldquo Recept teda upravil tak, aby výsledný pokrm priniesol bezkonkurenčné letné osvieženie a zbavil ho ťažkosti a mastnoty.

Ľahké placky Martina „Pyca“ Rauscha:

Recept pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…