Dobré noviny
Tradičnú receptúru upravil tak, aby priniesla bezkonkurenčné osvieženie. Plackám od Pyca neodoláte ani vy
Alžbeta Vojtušová
Alžbeta Vojtušová

Tradičnú receptúru upravil tak, aby priniesla bezkonkurenčné osvieženie. Plackám od Pyca neodoláte ani vy

Kuchárske umenie má moderátor už v malíčku.
Kuchárske umenie má moderátor už v malíčku. — Foto: Instagram/mrpyco

Pripravte si grécku večeru priamo doma.

Ľahké placky Martina „Pyca“ Rauscha:

Budete potrebovať:

  • 450 g paradajok
  • 180 g červenej cibule
  • 1 vajce
  • 70 g hladkej múky
  • 40 g strúhanky
  • 1/2 PL sódy bikarbóny
  • 50 g syru feta
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • čerstvá mäta

Postup:

1. Najprv si nakrájame paradajky, nasekáme cibuľu a následne obe suroviny zmiešame aj s hrsťou petržlenovej vňate. Dochutíme ešte lyžičkou soli, čiernym korením a zmes necháme marinovať aspoň na polhodinu do chladničky. Po polhodine do nej vmiešame vyšľahané vajce, nadrobený syr feta a hladkú múku, do ktorej ešte vopred vmiešame strúhanku a sódu bikarbónu.

2. Cesto necháme postáť pri izbovej teplote. Vyberieme si panvicu s nelepivým povrchom, potrieme ju vrstvou oleja. Na jednu placku nám bude stačiť jedna polievková lyžica cesta. Pečieme ich pri strednej intenzite, približne 2 až 3 minúty z každej strany. Až kým nespotrebujeme cesto, postup opakujeme. Podávame s jogurtom, olivami a gréckymi tzatzikmi.

„Syr feta môžete aj vynechať, konzistenciu cesta to neovplyvní a pridajte aj kôpor alebo bazalku. V prípade potreby pred pečením cesto upravte pridaním sypkých surovín alebo naopak prilejte pár lyžíc sýtenej minerálky,“ dodáva Martin k receptu.

Dobrú chuť!

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…