Tradičnú receptúru upravil tak, aby priniesla bezkonkurenčné osvieženie. Plackám od Pyca neodoláte ani vy
Pripravte si grécku večeru priamo doma.
Poznáme ho najmä ako energického moderátora, ktorý nás sprevádzal súťažou Slovensko hľadá Superstar. Martin „Pyco“ Rausch sa však okrem toho, že je známou tvárou z televíznych obrazoviek, venuje rád aj niečomu inému. Jeho vášňou je totiž varenie a pečenie. Medzi zaujímavé recepty, ktoré ponúkol fanúšikom, patria aj lahodné paradajkové placky z Grécka, ktoré však upravil k svojmu obrazu.
Začal na strednej
V rozhovore pre Svet Evity priznal, že gastronómii sa začal venovať na strednej škole. „Rád by som povedal, že [vášeň pre varenie] prišla počas štúdia na hotelovej akadémii, ale tam sa na mňa možno len nalepili potrebné základy a všeobecný prehľad. Aktívne denné varenie sa stalo stabilnou súčasťou života o čosi neskôr, keď som pochopil, že študovanie stravy, experimentovanie v kuchyni a potom aj tvorba receptov budú pevným základom mojej existencie aj kreatívneho smerovania,“ povedal.
Túto vášeň sa mu podarilo spojiť aj s povolaním a ešte predtým, než sa stal súčasťou Superstar, moderoval gastronomickú reláciu s názvom Menu. Taktiež sa stal autorom niekoľkých kuchárskych kníh a aj na svojom Instagrame prenecháva svojim fanúšikom množstvo inšpirácie na varenie v podobe receptov, náučných videí a príspevkov.
Okrem toho vedie aj workshopy, v ktorých účastníkov učí pripravovať rýchle a ľahké jedlá. Na také premenil aj paradajkové placky, ktoré v jednom zo svojich príspevkov opísal jednoducho: „Upravená tradičná receptúra z gréckych ostrovov bez vyprážania vo vysokej vrstve tuku.&ldquo Recept teda upravil tak, aby výsledný pokrm priniesol bezkonkurenčné letné osvieženie a zbavil ho ťažkosti a mastnoty.
Ľahké placky Martina „Pyca“ Rauscha:
Recept pokračuje na ďalšej strane: