Keď minister ochutnal jej paštétu, prišiel jej gratulovať. Recept Anky Šiškovej prekvapí originalitou
Herečka svoje zručnosti v kuchyni vkladá aj do vlastných originálnych receptov.
Aj keď rodičia chceli, aby bola právnička, Anna Šišková sa rozhodla pre herecké povolanie. Spravila dobre, na Slovensku aj v Česku sa stala známou pre skvelé výkony vo filmoch i na divadelných doskách. Anka sa okrem toho sa už ako malá venovala vareniu a keď sa jej narodila prvá dcéra, začala ešte viac pracovať na svojich kulinárskych zručnostiach.
Teraz je v kuchyni už majsterkou, má zvládnuté rôzne recepty a rada dáva dokopy nezvyčajné kombinácie: „Napísala som [..] knihu, v ktorej sú okrem poviedok aj recepty. Niektoré som zdedila po maminke alebo babičke, iné som vymyslela sama,“ hovorí v rozhovore pre Nový Čas Anna. Priznala taktiež, že varenie už nie je len potreba, ale aj niečo, čo ju napĺňa.
„Je jedno, či si dáte spoločné raňajky, alebo večeru, ale pocit, ktorý vzniká medzi ľuďmi pri dobrom jedle, je nádherný. Aj to je jeden z dôvodov, prečo tak rada varím,“ opisuje herečka. Keďže Anna pôsobila aj v Česku a má tu aj svojich blízkych, v rozhovore pre Deník uznala, že pripravuje aj české jedlá: „Do nášho jedálnička som samozrejme zaradila aj veľa českých jedál a milujeme ich.“
Napriek tomu, že dokáže navariť jedlá z rôznych kuchýň a experimentovať, stále ma najradšej chlieb s maslom a pažítkou, uvádza denník SME. Podobnou klasikou je aj paštéta. Ako spomenula vo svojej knihe Nič lepšie nepoznám, práve tú pripravila na oslavu po premiére jedného svojho predstavenia v Astorke. Na jej herecký výkon sa prišiel pozrieť aj niekdajší minister kultúry Rudolf Chmel, ktorý povedal: „To bolo skutočne vynikajúce, originálne, gratulujem!“
Keď sa ho Anna opýtala, či sa mu až tak páčil jej výkon, on jej na to povedal: „Ja som myslel tú paštétu, takú dobrotu som ešte nejedol.“
Paštéta Anky Šiškovej
Recept pokračuje na ďalšej strane: