Hodí sa k ryži, zemiakom aj cestovinám. Hríbovú omáčku Henriety Mičkovicovej máte hotovú za chvíľku
Okrem toho, že ušetríte čas, môžete si vybrať z niekoľkých možných kombinácií.
Jeseň je v plnom prúde a s ňou pokračuje aj hubárska sezóna. Zberači vytrvalo prečesávajú lesy, aby toho nazbierali čo najviac a z nájdených húb si potom doma pripravili čosi dobré pod zub. Mohla by to byť napríklad lahodná hríbová omáčka podľa Henriety Mičkovicovej, ktorá sa hodí ku všetkému a hotovú ju budete mať raz-dva.
Všetko s mierou
Známa herečka sa s príchodom detí naučila pripravovať jedlá rôzneho druhu, no zároveň si nič nezakazuje. Aj preto sa mnohí zamýšľajú nad tým, čo stojí za jej štíhlou líniou. „Ja mám naozaj rada všetko, ale keď sa potrebujem dostať do formy, jem pravidelne menšie porcie,“ povedala Henrieta Mičkovicová pre Plusku. Taktiež priznáva, že nedrží žiadne diéty ani hladovky.
„Raz do týždňa si treba dopriať niečo, čo možno nepatri medzi tie úplne zdravé potraviny, ale ja si myslím, že telo potrebuje všetko a s mierou,“ dodáva Henrieta. Poznamenala, že keď svoje telo počúva, niekedy toho nemusí skonzumovať až tak veľa. Okrem toho, že si dáva pozor na množstvo, dbá aj na kvalitu potravín, s ktorými sa naučila skvelo pracovať.
„Varím aj klasické jedlá, napríklad sviečkovú. Ale mám aj recepty na rýchle, zdravé a dobré jedlá [...]. Nebolo to však všetko zo dňa na deň. Veľa som čítala, študovala, hľadala, kým som si vybudovala vlastný systém,“ hovorí o niekoľkých rokoch strávených v kuchyni. Nádych tradície a zároveň jesene má aj skvelá hríbová omáčka, do ktorej môžete použiť aj sušené huby a hodí sa k akejkoľvek prílohe.
Hríbová omáčka Henriety Mičkovicovej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: