Vďaka dvom ingredienciám bude hus lahodná a chrumkavá. Podľa tohto receptu ju robia v Slovenskom Grobe
Slovenský Grob sa považuje za hlavné mesto husaciny.
Všetci milovníci husaciny vedia, že tú najlepšiu dostanú v Slovenskom Grobe. Jedna z reštaurácií, ktorá sa zameriava na pripravovanie husacieho mäsa v tejto obci, je aj Gurmánsky Grob. Práve ju mnohí považujú za akúsi inštitúciu kvalitnej husaciny. „Sme rodinná reštaurácia, ktorá už viac ako 10 rokov pripravuje tie najchrumkavejšie husacie hody v Slovenskom Grobe,“ píšu na stránke reštaurácie.
Tajný recept
„Špičková kvalita. Toto ručím svojim menom,“ hovorí majiteľ reštaurácie, Boris Haško, ktorý zároveň pripravuje husacinu pre svojich zákazníkov. V gastronómii pôsobí celý život a svojím majstrovstvom prilákal aj ľudí zo zahraničia. „Do roku 2020 patrili k pravidelným hosťom našej reštaurácie Gurmánsky Grob napríklad aj čínske skupiny,“ povedal v rozhovore pre portál Kávičkári.
Tajný recept sa rozhodol ukázať v jednom zo svojich videí na YouTube. Síce priznal, že možno podmienky v našich domácnostiach budú iné ako v reštaurácii, no vďaka ich receptu si môžete aj doma pripraviť skvelú hus. „Husi pečieme v klasických peciach na drevo, teda tradičným spôsobom, čo, samozrejme, nie je vo väčšine domácností realizovateľné. Elektrická rúra však urobí tiež dobrú službu,“ priznal Boris Haško.
Recept na pečenú hus á la Slovenský Grob
Recept pokračuje na ďalšej strane: