Toto je desať potravín, ktoré vyhadzujeme príliš skoro. Na dvojke si pochutnáte aj po niekoľkých rokoch
Pozrite sa, ako neplytvať.
Našli ste na poličke vo vašej špajze potraviny, o ktorých ste ani len netušili, že ste ich niekedy kúpili? Aj keď by ich väčšina z nás vyhodila, pravdepodobne nimi nemusíte vôbec plytvať. Ako uvádza portál Reader's Digest, týchto desať potravín vás svojou životnosťou poriadne prekvapí.
10. Sušené cestoviny
Sušené cestoviny či špagety prakticky nepodliehajú skaze a ak ich na poličke necháte v hermeticky uzavretom obale, nemusíte sa ich báť uvariť ani po desiatich rokoch. Možno trochu stratia chuť, no žiadne riziko vám nehrozí.
9. Ryža
Podobne ako cestoviny, ani o ryžu (okrem hnedej) sa nemusíte obávať. Ak preto nájdete roky zabudnutý balíček, hoc aj otvorený, pokojne ju uvarte. Nepocítite rozdiel.
8. Ocot
Vysoká kyslosť octu pôsobí ako prírodný konzervant, ktorý bráni rastu choroboplodných zárodkov a tak v skutočnosti vydrží neobmedzene dlho. Aj keď sa niektoré druhy zvyknú po čase zakaliť alebo zmeniť farbu, neovplyvní to ich chuť ani kvalitu.
Článok pokračuje na ďalšej strane: