Vychýrený perkelt Karin Haydu si okamžite zamilujete, recept je pre všetkých milovníkov klasickej kuchyne
Herečka nepohrdne ani sladkými jedlami, najmä parenými buchtami či šúľancami.
Ako malá si v detskej izbe otvorila reštauráciu a hrala sa na kuchárku. Na jedálnom lístku ponúkala chlieb vo vajci, volské oko, hrianky či omeletu. „Samozrejme, že rodičia to mali bez platenia,“ spomína herečka Karin Haydu pre SME. Radosť k vareniu jej zostala dodnes - a medzi najobľúbenejšie jedlá patrí aj klasika v podaní kuracieho perkeltu.
Vychýrený perkelt
Niekedy zhreší a niečo malé si dopraje aj v stánku s rýchlym občerstvením, no domáca strava je podľa Karin Haydu najlepšia. Z nej má najradšej klasické jedlá, nepohrdne českým „vepřo, knedlo, zelo“, ale ani parenými buchtami či šúľancami.
Jednou z jej srdcoviek je aj vychýrený kurací perkelt, ktorý zvykne doma pripravovať. Celý proces zvládne aj začiatočník a výsledok ulahodí každému milovníkovi klasickej kuchyne.
Kurací perkelt podľa Karin Haydu
Recept nájdete na ďalšej strane: