Sú vláčne a s týmto trikom budú chutné aj na druhý deň. Katka Novotná zdokonalila recept na moravské koláče
Vraj nie sú len chutnou spomienkou na detstvo, ale aj zlepšujú náladu.
Tvarohové, makové, orechové či slivkové, s mrveničkou alebo bez nej, veľké aj malé. História moravských koláčov sa píše už vyše dvesto rokov, boli nevyhnutnosťou na sviatočnom stole, pripravovali sa na Vianoce, Veľkú noc, na svadby, aj na krstiny.
Hovorí sa, že darovanie a prijatie koláča znamenalo pre Slovanov potvrdenie sľubu a veľmi záležalo aj na jeho plnke. Čokoládový krém mal zabezpečiť peniaze, broskyňový lekvár šťastie, jahodový lásku, tvaroh posilňoval psychiku a mak zasa plodnosť.
Zmenšená verzia moravských koláčov sa časom stala súčasťou desiat do školy či pohodového nedeľného olovrantu. Podľa pekárky z relácie Pečie celé Slovensko, Katky Novotnej, sú nielen chutnou spomienkou na detstvo, ale aj zlepšujú náladu. Takto ich pripravuje ona.
Moravské koláče podľa Katky Novotnej
Recept nájdete na ďalšej strane: