Tradičné jedlo poriadne vylepšil. Šéfkuchár Žídek odhalil tajomstvo svojej plnenej papriky
Aj z obyčajného jedla sa dá vytvoriť gurmánske dielo.
Mnohí si ju pamätajú ešte zo svojich školských čias. Vôňa paradajkovej omáčky, v ktorej pláva nejaké kostrbaté čudo, je pre slovenské domácnosti typická už naozaj dlho. Recept na plnenú papriku je u nás notoricky známy. Skutočná výzva nastáva, keď sa slávny šéfkuchár rozhodne, že tento pokrm posunie na novú úroveň. Jaroslav Žídek plnenú papriku obohatil o špeciálnu ingredienciu, ktorá populárnemu jedlu dodáva šmrnc.
Čo pridáva do omáčky?
Preslávil sa doma aj v zahraničí. Pracoval v oceňovaných reštauráciách a fanúšikovia si ho obľúbili aj v nejednej televíznej relácii, kde ako majster svojho remesla vynášal svoje profesionálne verdikty nad jedlom ostatných. Svoje skúsenosti a rady Jaroslav Židek odovzdáva ďalej a inšpiruje všetkých, ktorých zlákalo kulinárske umenie.
Nielen jeho fanúšikovia sa určite potešia z receptu na jeho exkluzívnu plnenú papriku, ktorý prezradil pre Dobré jedlo. Ryžu nevarí, papriku pečie v rúre a do omáčky pridáva rum. Pozrite sa, čo z takéhoto odvážneho pokusu vzniklo.
Plnená paprika podľa šéfkuchára Žídeka:
Recept na exkluzívnu plnenú papriku môžete nájsť na druhej strane: