Hrejivý jesenný langoš s domácou tatárkou. Majsterka v pečení Jožka má recept, ktorý nesklame
Ľudí podľa nej pri príprave langošov môže potrápiť najmä kysnutie cesta.
„Ja som slintala pri televízii celý večer,“ priznávala v komentároch fanúšička Zuzka po tom, ako sledovala populárnu reláciu Pečie celé Slovensko. Súťažiaci tam smažili langoše. Technickú výzvu pre nich pripravila porotkyňa a profesionálna cukrárka Jožka Zaukolcová, ktorá sa pre RTVS podelila o svoj vlastný recept na langoše aj na domácu tatársku omáčku.
Tajomstvo dobrých langošov
„Langoše sú veľmi tradičné,“ prezradila porotkyňa, podľa ktorej by mal každý skúsený pekár a cukrár vedieť pripraviť kysnuté cesto. Práve to je podľa nej základom chutných langošov. „Na langoše potrebujeme kvalitné kysnuté cesto, správne zamiesené, dobre vykysnuté a podkysnuté a dobre vypražené,“ uviedla v relácii.
Ľudí podľa nej pri príprave langošov môže potrápiť najmä kysnutie cesta – aby nevykyslo veľa a zároveň málo. „Dôležitá je aj správa teplota oleja na vyprážanie,“ uviedla porotkyňa Jožka, ktorá celý postup vysvetlila vo svojom overenom recept.