Už keď ich pečie, musí z nich odjedať. Porotkyňa Petra Tóthová má jednoduchý recept na lievance ako obláčik
Mám rada jemnulinkú chuť droždia v lievancoch, ale, samozrejme, dajú sa pripraviť rýchlejšie, prezradila cukrárka.
Môžu byť pripravené s práškom do pečiva, droždím a tí skúsení môžu siahnuť aj po kvásku. Lievance podľa Petry Tóthovej ale zvládne každý a ona sama tento recept považuje za jeden z najjednoduchších. Obľúbená cukrárka a populárna porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko priznala, že lievance podľa jej receptu sú také dobré, že už počas prípravy z nich musí odjedať.
Z letušky cukrárka
Jej mama doma nevypekala a keď Petra dostala chuť na niečo sladké, utekala k babičke. Práve vďaka nej sa po gymnáziu rozhodla, že raz bude vlastniť cukráreň. Petru osud zavial až do Dubaja, kde pracovala ako letuška, no sen o cukrárni ju ani tam neopustil.
Popri práci sa učila od anglickej cukrárky Peggy Porschen, sladkú gastronómiu študovala aj v Peru a Spojených arabských emirátoch a keď sa po rokoch vrátila na Slovensko, začala sa naplno venovať pečeniu.
Lievance ako obláčik
Srdcovou záležitosťou Petry sú luxusné, ručne modelované kvety z cukru, ktoré už na prvý pohľad vyzerajú ako skutočné. Na sociálnych sieťach sa však s fanúšikmi delí aj o jednoduché sladké recepty, ktoré dokážu doma pripraviť aj začiatočníci. „Aj dnes mám pre vás jeden z mojich jednoduchých obľúbených receptov,“ napísala populárna cukrárka, ktorá ukázala recept na nadýchané lievance.
„Ja mám rada jemnulinkú chuť droždia v lievancoch, ale, samozrejme, dajú sa pripraviť rýchlejšie bez kysnutia, len s práškom do pečiva,“ vysvetlila Petra Tóthová, ktorá lievancom mäkkým ako obláčik nedokáže odolať. „Z tejto várky mi vyšlo cca 50 kusov (priemer 9 cm), ale presne neviem, počas pečenia som odjedala,“ priznala.
Nadýchané lievance podľa Petry Tóthovej
Článok pokračuje na ďalšej strane: