Tajná ingrediencia vylepší každý koláč. Štedrák podľa Petry Tóthovej je nádherne vláčny a voňavý
Vychutnajte si koláč plný rôznych chutí.
Je obľúbenou cukrárkou a porotkyňou v relácii Pečie celé Slovensko. Cukrárskemu umeniu sa priučila v Anglicku u cukrárky Peggy Porschenovej, od ktorej si koláče objednávala aj speváčka Madonna. Petra Tóthová má vyštudované tri vysoké školy, no jej srdce túži po pečení. Skúsenosti posúva žiakom na kurzoch, v niekoľkých knihách, v relácií Pečie celé Slovensko, ale aj na Instagrame.
Tajná ingrediencia
Na sociálnych sieťach sa nedelí len o recepty, ktoré si zapísala počas ciest v zahraničí, ale aj o svoje originálne výtvory. Pre Denník SME však uznala, že pri pečení má človek väčšie obmedzenia. „Pri pečení musíte presne dodržiavať recept a nemáte až také možnosti kreativity ako pri varení. Máme síce nové technologické postupy, ale tie sú skôr v preberaní vedomostí a skúseností z iných krajín a kultúr, od iných cukrárov, ktorí ich používajú,“ prezradila skúsená cukrárka, ktorá sa s fanúšikmi podelila aj o recept na vianočný štedrák.
Jednu ingredienciu však Petra obľubuje a nebojí sa ju často používať. „Mojou tajnou ingredienciou je rum. Stačí ho iba vyvariť a ponechať rumovú arómu, ktorá urobí v každom koláči rozdiel,“ odporúča. Rum nájdete aj v lahodnom štedráku, ktorý je podľa Petry nádherne vláčny, krásne voňavý a štedrý na ingrediencie, ktoré vám oplatí chuťou. Doprajte si koláčik bohatý na rôzne chute aj vy, nebudete sa ho vedieť nabažiť.
Štedrák Petry Tóthovej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: