Recept na knedle z hrnčeka dostal od svokry Libušky. Podľa Romana Paulusa sú najlepšou prílohou
Skvelú prílohu uvaríte za 30 minút.
Karlovarský „knedlík“ patrí k tradičným prílohám českej kuchyne a málokto si vie predstaviť lepšiu prílohu ku gulášu či sviečkovej. Šéfkuchár Roman Paulus sa na svojom Instagrame podelil o recept na knedle z hrnčeka, ktoré ho naučila robiť jeho svokra Libuška. „Hrnčekové knedle sa hodia k sviečkovej, paradajkovej alebo kôprovej omáčke či bravčové pečienke. Určite ich vyskúšajte, sú skvelé!“ odkázal šéfkuchár, vďaka ktorému spravíte skvelú prílohu do 30 minút.
Doma varí jednoduché jedlá
Pod jeho vedením získala reštaurácia trikrát Michelinskú hviezdu a hovorí, že na českú kuchyňu by mali byť rodáci hrdí. Aj keď najlepšie sú podľa neho české dezerty, nepohrdne ani klasickými hlavnými jedlami ako je sviečková či kôprová omáčka.
„Doma varím skôr jednoduchšie jedlá. Je to viac v pohode, a tak si na nich občas skúšam aj niečo nové a čakám na reakciu,“ prezradil pre Český rozhlas Roman Paulus, ktorý sa na sociálnych sieťach rád delí o svoje recepty.
Najobľúbenejšia príloha
Medzi najobľúbenejší recept patrí ten na karlovarské knedle z hrnčeka, ktorý si na Instagrame pozrelo cez milión ľudí.
„Hrnčekové knedle sú moja najobľúbenejšia príloha, ktorú najčastejšie pripravujem ku sviečkovej omáčke. Tieto knedle som sa naučil od svojej svokry Libušky a odvtedy ich doma robím veľmi často,“ povedal šéfkuchár, ktorý pripojil aj videorecept.
Recept na knedle z hrnčeka podľa Romana Paulusa:
Článok pokračuje na ďalšej strane: