Polievka, ktorá pomáha pri chorobe. Roman Juraško prezradil recept od starej mamy, ktorý zahreje dušu
Nepotrebujete na ňu veľa ingrediencií.
Zobúdzame sa s ním do nového dňa a často nás sprevádza hektickým ránom. Roman Juraško je nielen skvelým moderátorom, skúsenosti má aj s varením či pečením. „Filetujem ryby, kváskujem a keďže milujem pikantné, fermentujem čili papričky Habanero a robím z nich omáčky, ktoré si dávam skoro všade...“ povedal Pluske. Dokonca sa mu podarilo upiecť aj narodeninovú tortu.
„Na Diankine narodeniny som zabudol objednať tortu, tak som upiekol jednoduchý vanilkový korpus, prekrojil som ho na tri časti a naplnil ho mascarponovým krémom, drobným ovocím a slaným karamelom podľa receptu, ktorý mi poradila bývalá kolegyňa Adriana Poláková,“ spomína si moderátor. V kuchyni rád experimentuje, no zároveň obľubuje jednoduchšie a rýchle recepty.
„Ja keď varím, tak varím najmä také veci, ktoré proste dáte do jedného hrnca a varíte. Napríklad rôzne polievky, slepačí vývar, hovädzí vývar, prípadne krémové polievky, milujem napríklad tekvicovú krémovú polievku,“ cituje Romana Pravda.
Jednu polievku si zachoval z detstva a tá mu pomáhala zdolať chorobu: „Keď som bol chorý, stará mama za niekoľko minút vyčarovala „chorú“ dedinskú polievku, ktorá zahriala moju detskú dušu,“ hovorí Pluske. „Bola hotová rýchlo, bez špeciálnych ingrediencií, múka a ryža sa v špajze vždy našli,“ pokračuje ďalej. Roman sa o rodinný recept podelil s Pluskou a aj vy si môžete pripraviť polievku na zahriatie duše.
Polievka babičky Romana Juraška:
Recept pokračuje na ďalšej strane: